BFM Patrimoine
Placements

Dexia : Afronding van de verkoop van Banque Internationale à Luxembourg in de komende dagen verwacht

BFM Patrimoine
Gereglementeerde informatie* - Brussel, Parijs, 28 september 2012 - 18u15 Afronding van de verkoop van Banque Internationale à Luxembourg in de komende dagen verwacht Dexia, Precision Capital en de Luxemburgse overheid, die op 4 april 2012 verkoop

Gereglementeerde informatie* - Brussel, Parijs, 28 september 2012 - 18u15

Afronding van de verkoop van Banque Internationale à Luxembourg in de komende dagen verwacht

Dexia, Precision Capital en de Luxemburgse overheid, die op 4 april 2012 verkoopovereenkomsten hebben ondertekend voor de verkoop van Banque Internationale à Luxembourg, bevestigen dat de belangrijkste voorwaarden voor het afronden van de transactie die in deze overeenkomsten zijn vastgelegd, nu vervuld zijn.

Alle regelgevende instanties, waaronder de Europese Commissie, hebben hun goedkeuring verleend. De "Legacy" portefeuille werd overgedragen aan Dexia Crédit Local, en de belangen in de dochterondernemingen die buiten de verkoopperimeter vallen, werden overgenomen door de groep Dexia of verkocht op de markt.

Bovendien zal Dexia de komende dagen overgaan tot een kapitaalverhoging van Banque Internationale à Luxembourg, ter compensatie van de eenmalige verliezen die verbonden zijn aan de verkoop van de "Legacy" portefeuille. Dit verlies werd al opgenomen in de jaarrekening van Banque Internationale à Luxembourg voor 2011. De kapitaalverhoging zal de solvabiliteit van de bank versterken en, in de lijn van de bepalingen van de verkoopovereenkomsten, de Core Tier 1 -ratio van de bank op een stevige 9% brengen volgens volledig toepaste Bazel III-normen. Dit stemt overeen met ongeveer 15% volgens de Bazel II-normen.

Met een sterke kapitaalpositie en een hoge solvabiliteit zal Banque Internationale à Luxembourg over onmiskenbare troeven beschikken om zijn activiteit verder te ontwikkelen en de best mogelijke diensten te blijven verlenen aan zijn klanten.

De verkoop wordt allicht de volgende dagen afgerond.

* Dexia is een beursgenoteerde onderneming. Dit persbericht bevat informatie die onderworpen is aan de transparantievoorschriften voor beursgenoteerde ondernemingen.

Copyright Thomson Reuters

Les annexes de ce communiqué sont disponibles à partir de ce lien :

http://hugin.info/152020/R/1644640/529887.pdf

http://hugin.info/152020/R/1644640/529899.pdf

Information réglementaire

Ce communiqué de presse est diffusé par Thomson Reuters. L'émetteur est seul responsable du contenu de ce communiqué.

[HUG#1644640]

Press_Dexia_report closing BIL_FR _Vdef.pdf

Press_Dexia_report closing BIL_NL_Vdef.pdf

Hugin (formerly CompanynewsGroup)